Bygg dator med Pi-top

RS Components tar nu pi-top-satsen ”bygg din egen bärbara dator” i produktprogrammet. Satsen ger användare inom tillverkning och utbildning möjlighet att ”leka, lära och skapa”. Pi-top har nu trappat upp produktionen av sin gräsrotsfinansierade sats.

 

Pi-top-konceptet är i huvudsak en Raspberry Pi-driven bärbar dator och passar utmärkt för studenter som ska lära sig om programmering, datorer och hårdvarukonstruktion, inklusive elektroniktillverkning. Den ger också studenterna överförbara kunskaper som hjälper dem att skapa egna hårdvaruprojekt av hackar- och tillverkartyp.
I pi-top-konceptet behövs ingen lödkolv, utan användarna får möjlighet att snabbt börja experimentera med elektronik, skapa kretskort och producera 3D-utskriftsprojekt, t ex ett pi-top-fodral. Det här underlättas med hjälp av stegvisa självstudiekurser online och lektionsplaner, och skapar utrymme för kollaborativt lärande och delning med andra i en molnbaserad inlärningsmodell.
Satsen möjliggör konstruktion av en skräddarsydd bärbar dator med tillägg av ett Raspberry Pi-kort som står för datorkraften. Satsen består av: en 13,3-tums högupplöst LCD-skärm med eDP-gränssnitt och en upplösning på 1 366 x 768 bildpunkter, ett smart batteri med mer än 10 timmars drifttid, ett gränssnitt med tvåtråds SMBus V2.0, styrplatta och helt programmerbart tangentbord, ett 8 GB SD-kort med förinstallerat pi-topOS, nätaggregat, akrylruta och en bildbaserad konstruktionshandbok.
Pi-top levereras med pi-topOS – det tillverkarbaserade pi-top-operativsystemet – och andra inspirerande utbildningsprogram. Operativsystemet gör det enkelt att ansluta till Wi-Fi, övervaka batteritiden och personanpassa operativsystemet. I pi-topOS ingår även CEEDUniverse, ett spel som lär användarna att koda, bygga kretsar och konstruera hårdvara med Raspberry Pi. Andra funktioner är pi-topDASHBOARD – en realtidskodredigerare och lektionsplaneringsguide, som kommer att ha över 100 timmars självstudieinnehåll till sommaren 2016– satskomponentguide samt alla funktioner i Raspbian och andra program, däribland Python-, Scratch- och Microsoft Office-kompatibla programsviter (Minecraft, Libre Writer, Libre Impress och Libre Calc, Chromium och 3D Slash).
Pi-top är konstruerad så att den ska kunna uppgraderas och fungerar med alla aktuella och framtida versioner av Raspberry Pi. Det är lätt att byta ut äldre kort när nyare kort släpps, vilket innebär att användare kan uppgradera sin bärbara pi-top-dator till priset av ett nytt Pi-kort. Den bärbara pi-top-datorns konstruktion utvecklades från början med DesignSpark PCB och DesignSpark Mechanical-konstruktionsverktyg från RS. I synnerhet användningen av DesignSpark PCB hjälpte pi-top förbi utmaningen att kunna använda en 13,3-tums högupplöst skärm till en bärbar dator med Raspberry Pi.
Pi-top levereras från RS i grå och vita versioner, med strömförsörjningsalternativ för Storbritannien, EU och USA.

Comments are closed.