Brian Krzanich ny vd för Intel

Intel meddelar att styrelsen enhälligt har valt Brian Krzanich som ny CEO att ta över efter det att nuvarande CEO och President Paul Otellini slutar. Krzanich tillträder sin nya roll på företagets årsstämma den 16 maj. Krzanich, som varit chief operating officer sedan januari 2012, blir Intels sjätte vd.

 

 

 – Vi har ägnat mycket tid åt det här valet, säger Andy Bryant, ordförande i Intels styrelse. Styrelsen är övertygad om att Brian Krzanich kan leda Intel in i nästa teknologigeneration. Han är en stark ledare med en passion för teknologi och djup förståelse för affärsområdet.
Brian Krzanich är 52 år gammal och har arbetat i en rad ledarroller inom Intel sedan han kom till företaget 1982. Han ser stora möjligheter i sin nya roll.
– Vi har fantastiska tillgångar, massor av talang och en oöverträffad historia av innovation och exekvering. Jag ser verkligen fram emot att få arbeta tillsammans med vår ledning för att ta företaget in i nästa era av ultramobilitet.
Styrelsen valde också Renée James som ny President för företaget. Även hon tillträder sin nya roll på årsstämman den 16 maj.

Comments are closed.