Bred satsning på säkerhet

Via ett nytt dotterföretag, Integrity Global Security, satsar nu mjukvaruföretaget Green Hills Software på alla marknadssegment samtidigt. Målet är att datorer, servrar, nätverksutrustning och mobiltelefoner skall säkras med hjälp av företagets teknik.

Det senaste året har vi fått se betydligt mera ondskefulla attacker mot våra datorer, nätverk och servrar än tidigare. Nu är målet för attackerna att stjäla pengar, information eller annat som går att sälja dyrt. Mjukvaruföretaget Green Hills Software gör därför en bred säkerhetssatsning, där målet är att få alla segment, från vanliga datorer och servrar till embeddedlösningar och mobiltelefoner, att addera företagets separationsteknologi.
– Vi kan lika gärna satsa på alla segmenten på en gång, säger Dan O'Dowd, vd för Green Hills. Vi har allt klart. Embeddeddelen har vi gjort i åratal och PC-delen i fyra år. Vi har en färdig och kvalificerad separationsteknik och den fungerar överallt.
Tekniken baseras på det militärkvalificerade (EAL6+)operativsystemet Integrity, som kompletterats med virtualiseringsteknik. Och för att bli mera synliga har Green Hills startat ett dotterföretag, Integrity Global Security, som tar hand om de nya marknaderna.
– Det största problemet är att ingen egentligen vill tänka på problemet. Många tror att det räcker med de senaste brandväggarna och uppdateringarna, men när de inser hur situationen verkligen ser ut blir de betydligt mera intresserade.
På lite sikt är tanken att nya datorer skall förinstalleras med säkerhetsteknologin.
– Vi diskuterar redan med företag som Dell. Säkerhet behöver varken vara dyrt eller krångligt, men det är nödvändigt.

Comments are closed.