Blyfritt men tillförlitligt?

Kan man producera blyfri elektronik och ändå uppnå tillförlitlighet? Svaret ges på "Tillförlitlighet 2008", den första konferensen i det nya konceptet S.E.E.(Scandinavian Electronics Event) på Stockholmsmässan, den 3 september.

 

Tillförlitlighet 2008 blir en heldagskonferens då resultaten skall analyseras från kretskortsproduktionen på Elektronik/EP 2008.
Då producerades två typer av kretskort, det ena ett 6-lagerskort med få komponenter, det andra ett välbestyckat 12-lagerskort. Korten producerades med spårbarhet och kommer att granskas av professionella avsynare hos Triab Elektronik.
Leif Blomberg, Tonga Tonga, kommer att göra snittprov på felaktiga kretskort och Saab kommer utsätta ett antal kretskort för temperaturcykling i ett långtidsprov.
Lars Wallin, europarepresentant för IPC, och som höll i "live production" under Elektronik/EP, har tillsammans med Magnus Ericsson på Stockholmsmässan utarbetat programmet.
Lars Wallin kommer att föreläsa, liksom Leif Blomberg på Tonga, Göran Wester på Swerea/IVF, Lars Gunnar Klang på LGK Consult och den internationellt erkände experten på tillförlitlighet, Werner Engelmaier.
Lars Wallin påpekar:
– Inte på någon annan mässa har man producerat så många kort. Och vår uppföljning "Tillförlitlighet 2008" blir ett unikt evenemang.

Comments are closed.