Bluetooth till Raspberry Pi

USB-dongeln Bluegiga BLED112 Bluetooth Smart gör det enkelt att koppla till upp till åtta enheter trådlöst till ett Raspberry Pi-kort.

 

BLED112 är kompatibel med Bluetooth v4.0 ”single-mode” men har även stöd för primär-/sekundärläge. Den tillåter upp till åtta anslutningar och har ett USBCDC-gränssnitt för att kommunicera med värdoperativsystemet. BLED112 inkluderar Bluegigas mjukvarustack Bluetooth Smart som låter utvecklarna skapa sina egna applikationer på kortet med hjälp av Bluegigas skriptspråk BGScript, vilket gör att man inte behöver någon extern värd. Det är även möjligt att låta en värdapplikation ansluta till BLED112 genom den OS-oberoende mjukvaran BGAPI som också finns med i Bluegigas mjukvarustack Bluetooth Smart.
Dongeln passar i IoT-tillämpningar och är kompatibel med många operativsystem, exempelvis Windows, Android, iOS och Linux. Den kan också användas med Raspberry Pi och den senaste modellen, Raspberry Pi Model B+. Under de senaste månaderna har RS Components introducerat flera trådlösa moduler för Raspberry Pi, inklusive SparqEE Cellular Board, Edimax Wi-Fi Dongle och Low-Power Radio Solutions 868 MHz / 434 MHz-dongel.
– Vi har nu en Raspberry Pi-färdig lösning för alla större trådlösa teknologier som används inom IoT, fjärrstyrning, automation, M2M och nätverksapplikationer för hemmet och arbetet”, säger Glenn Jarrett, Global Head of Product Marketing på RS Components.

Comments are closed.