Bjuder in till SiC-konferens

SiC Power Center, Enterprise Europe Network och Yole Développement bjuder in till den internationella workshopen ISiCPEAW 2015 den 27-28 maj i Stockholm, men också till en ” tutorial day” den 26/5.

Under tre dagar kommer internationella experter att dela med sig av sina kunskaper och den senaste utvecklingen av och visionerna för SiC elektronikapplikationer samt de senaste resultaten och innovationerna inom kiselkarbid för kraftelektronik.

Bland de områden som kommer att avhandlas finns en presentation av Dr. Anant Agarwal från the U. S. Dept. of Energy om strategiska initiativ för WBG (Wide Bandgap) och Yole Développement kommer presentera en marknadsrapport.

Andra sessioner kommer att handla om den senaste utvecklingen av komponenter och moduler hos SiC-tillverkande företag såsom Cree, Rohm, Mitsubishi, Infineon och GE samt de senaste resultaten från projekt som drivs av industrimedlemmar knutna till SiC Power Center och som berör tillämpningar för fordon, drivsystem och högspänd energiomvandling.

Mer information om ISiCPEAW 2015 finns att läsa på den länken.

Om SiC Power Center

SiC Power Center är en plattform för samverkan mellan näringsliv, forskningsinstitut och akademi med målet att främja införandet av kisel kraftelektronik i tillämpningar där hög energieffektivitet, kompakthet och hög temperatur ger viktiga systemfördelar. SiC Power Center är ett initiativ från Acreo svenska ICT, KTH och Swerea KIMAB.

Comments are closed.