Biosensors nya produkt kan slå larm om 12 substanser samtidigt

Den 2 februari kommer Biosensor att lansera en ny utrustning som klarar att parallellt detektera 12 olika narkotika och sprängämnen. Målgruppen för den nya maskinen är de kunder som har behov av att spåra många olika ämnen snabbt och med hög säkerhet.  

Den nya maskinen är ett resultat av ett utvecklingsarbete som pågått sedan 2007. Då köpte bolaget en kompletterande teknologi som sedan integrerats med bolagets befintliga teknik. Vi är stolta över att kunna presentera vår nya produkt redan nu. Tack vare två lyckade nyemissioner och hårt arbete av duktiga medarbetare har vi på rekordtid kunnat utveckla och testa utrustningen parallellt. Processen har därför gått snabbare än väntat. Den 2 februari kommer vi att hålla en presskonferens i Stockholm, Spårvagnshallarna, där vi mer i detalj berättar om det vi har åstadkommit, säger Biosensors VD Bengt Hagander: Detaljer kring Presskonferensen kommer på hemsidan

Den nya maskinen har utvecklats med fokus på användarvänlighet och är mindre och lättare för att även kunna användas mobilt i t.ex. bil eller båt. Maskinen visar detaljerad information om detekterade substanser inom 35 sekunder. Det ger utökade möjligheter att effektivt spåra drogmissbruk i trafiken och på fängelser, behandlingshem och arbetsplatser. Även droger såsom Ice, även kallat Glass, samt Benzodiazipin, t.ex. Rohypnol, kommer nu att kunna upptäckas..

Comments are closed.