Begagnad mjukvara till Norden

Pionjären inom begagnad programvara, usedSoft, satsar nu på Danmark, Sverige, Finland och Norge. Bara under år 2016 har företaget ökat sin omsättning i Skandinavien med 180 procent jämfört med föregående år.

Företag inom dator-, rådgivnings-, läkemedels-, energi-, maskintillverknings-, livsmedels- och mediebranschen köper begagnade standardlicenser från usedSoft. Företagen kan spara omkring 30 procent jämfört med nypriset.
– Som facktidskrift för ingenjörer är vi lika förtjusta i innovationer som våra läsare, förklarar Jesper Bille Haun, chef för IT och utveckling vid den danska tidskriften Mediehuset Ingeniøren. Men samtidigt måste vi också alltid hålla ett öga på plånboken. Hos usedSoft fick vi Microsoft-licenserna inte bara till ett ytterst förmånligt pris, utan även snabbt och utan problem.
Företagen drar inte bara nytta av de fördelaktigare villkoren vid inköp av standardprogramvara, utan de kan också sälja sina övertaliga licenser till usedSoft. Med den här affärsmodellen har företaget nått internationell framgång och numera etablerat sig i hela världen: Förutom i Tyskland, Österrike och Schweiz har usedSoft filialer i Frankrike och Beneluxländerna. Företaget har också filialer i Singapore och Hongkong och planerar en i Skandinavien.

Comments are closed.