BB Electronics får order från CERN

BB Electronics A/S meddelar att man fått en stor, högteknologisk order från CERN som avser en ny avancerad kommunikationsmodul.

CERN är särskilt känd för sin stora partikelaccelerator vid gränsen mellan Schweiz och Frankrike, där mer än 2400 fast anställda och 10 000 forskare undersöker några av de grundläggande krafterna i universum genom att låta partiklar kollidera med stor kraft nära ljusets hastighet.

Insamling av data från dessa kollisioner vid extremt höga hastigheter och överföring av data till forskare vid universitet runt om i världen är tekniskt sett en utmanande uppgift. Detta kräver en mycket avancerad hårdvarudesign, PCB-layout och val av komponenter, vilket ställer höga krav på kapacitet, kvalitetssäkring och produktion.

– Vi är stolta över att CERN har valt BB Electronics för att tillverka sådana här avancerade kretskort. Det understryker vår position som den ledande EMS-leverantören för högteknologisk tillverkning, säger William Laursen, försäljningschef på BB Electronics.

Comments are closed.