Annons

Bättre brusimmunitet i tuffa miljöer

Microchip lanserar en ny familj av 16-bitars digitala dsPIC33-styrkretsar (DSCer),kallad dsPIC33 "EV"-familjen. Den nya familjen ger 5 V-drift för förbättrad brusimmunitet och robusthet, vilket är utmärkt för utrustning i tuffa miljöer som exempelvis vitvaru- och fordonstillämpningar.

dsPIC33EV-familjen är de första dsPIC-DSCerna med felkorrigeringskod-(ECC)-flash för ökad tillförlitlighet och säkerhet. För säkerhetskritiska tillämpningar inkluderar dsPIC33EV-kretsarna även cyklisk redundanskontroll (CRC), “Deadman”-timer (DMT) och “Windowed Watchdog”-timer (WWDT) liksom en “backup”-systemoscillator och certifierad klass B-programvara.
Kretsfamiljen inkluderar upp till sex avancerade motorstyrnings-PWMer, 12-bitars ADC och operationsförstärkare. De ger enkel anslutning till 5 V fordonsgivare, som exempelvis nivå- eller flödesgivare, med förbättrad brusimmunitet och ökad tillförlitlighet, och tillräckliga prestanda för att exekvera smarta givarfilteralgoritmer och integrera CAN-kommunikationsprogram. För robusta beröringsavkänningsbaserade användargränssnitt för fordon möjliggör den högre spänningsdriften ett mer dynamiskt område och stöd för större skärmstorlekar. dsPIC33EV-kretsarna klarar upp till 150°C med AEC-Q100 grad 0-kvalificering, vilket passar utmärkt för tillämpningar under motorhuven.
Kretsarna i dsPIC33 “EV”-familjen kommer i 28 SOIC-, 28 QFN-, 28 SPDIP-, 44 TQFP-, 44 QFN-, 64 TQFP- och 64 QFN-kapslar, med flashminne från 64 kbyte till 256 kbyte, inkluderande alternativ med eller utan CAN.

Comments are closed.