Bättre bilder från Solna

Digital Vision får order på brusreduceringssystem från Technicolor och  Film Master-system fån Orphanage respektive Kodak

Beställning från Technicolor Creative Services i Los Angeles är på fyra DVNR 2k-brusreduceringssystem för komprimering av bildmaterial för högupplöst DVD. Systemen ska hjälpa Technicolor att hantera bland annat filmkorn och videobrus.
DVNR 2k systemen kommer att installeras i Technicolors anläggning i Burbank och ska användas för förbearbetning av nya filmer i HD format samt för att förbättra kvalitén på gamla filmer som ska återutges i ny upplaga.

”Vi har arbetat med DVNR system under flera år och med DVNR 2k kan vi också erbjuda bildbearbetningstjänster i HD”, säger Chuck Noll, Vice President Technology hos Technicolor DVD. ”Den största fördelen med DVNR, är kopplingen till tidkod i videokällan, vilket ger möjlighet att valfritt korrigera varje enskild bildruta i filmen. Med andra system måste man köra igenom hela filmen, utan möjlighet till individuell justering”, fortsätter han. ”DVNR har funktioner som kan ställas in separat – skärpekontroll, brusreducering och annan filtrering – och vi använder alla dessa samtidigt 

Orphanage i Kalifornien, en världsledande studio för visuella effekter har köpt ett Film Master-system för digital bearbetning av film.
Den kommande filmen ”The Spirit” av Frank Miller, som är filmad med en digital kamera för professionellt bruk, är företagets första projekt som drar nytta av Film Master-systemets stora fördelar. The Orphanage, mest känt för visuella effekter i sina många studios, kommer även att kunna utföra slutbearbetning och färgsättning i det nya Film Master-systemet, en tidigare ej möjlig intäktskälla med en sådan hög effektivitet. Systemet har installerats vid företagets studio i San Fransisco. 

Europas senaste öppnade filmlaboratorium, Kodak Cinelabs som i ligger Ciudad de la Luz i Alicante i Spanien, har installerat ett Film Master-system från Digital Vision.
Det nya laboratoriet i är en av Europas mest moderna filmstudios där Digital Visions Film Master, utgör kärnan i verksamhetens högkvalitativa bearbetning av film- och videomaterial för reklam och spelfilmsmarknaden. 

Digital Vision arbetar med produkter för färgkorrigering, förbättring och restaurering av bilder samt system för överföring av bilder till digitala medier Produkterna används av TV- och filmbolag samt av företag inom slutbearbetningsindustrin för färdigställande av TV-program samt spel och reklamfilm. 

Digital Vision är baserat i Solna och hade en omsättning av 114 miljoner sek (ökning med 46 procent) under 2007

Comments are closed.