Bassam blev årets Global Swede

Svenska institutet och Utrikesdepartementet bjuder varje år svenska lärosäten att nominera en student som ska representera respektive lärosäte vid ceremonin Global Swede. I år ägde ceremonin rum den 21 maj i Stockholm där Bassam Massouh från Högskolan Väst var en av de som uppmärksammades.


En glad och stolt Bassam Massouh med diplomet i sin hand. Foto: Sofia Nahringbauer, Regeringskansliet

Global Swede-diplom delades ut till ett 20-tal internationella högskolestudenter. Studenterna har utmärkt sig inom områden kopplade till innovation och entreprenörskap och visat sig vara goda representanter för både Sverige och det egna landet. En av dem är Bassam Massouh från Högskolan Väst.

Ur nomineringstexten:
Bassam Massouh från Syrien studerar på masterprogrammet i robotik och automation vid Högskolan Väst. Han har stipendium från Svenska institutet och är en mycket duktig student med ett genuint intresse för området. Han är mycket social och har visat ett stort engagemang för att hjälpa sina studiekamrater till bättre resultat. För närvarande arbetar han med sin avhandling, vid ÅF, med målet att hjälpa den svenska industrin med den digitala omvandlingen.

Det är för nionde året i rad som diplomeringsceremonin för Global Swede anordnas av Utrikesdepartementet och Svenska institutet. Under ceremonin deltog utrikeshandelsminister Ann Linde, Svenska institutets vikarierande generaldirektör Mikaela Fredriksén Tollin och gruppchef på UD:s enhet för främjande och hållbart företagande Gabriella Augustsson.

Global Swede är en del av regeringens och Svenska institutets arbete med att bygga långsiktiga relationer med internationella studenter i Sverige. Syftet är att skapa broar av gränsöverskridande och multikulturella nätverk som ska bidra till svensk handel och gynna arbetet med att nå framtida lösningar.
– Global Swede är ett sätt att säga tack till några av våra mest innovativa internationella studenter, säger Ann Linde. Studenter från andra länder spelar en viktig roll i våra internationella relationer och jag hoppas att utmärkelsen kan uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige.

Comments are closed.