Bärbar testare för alla optiska transportnät

Anritsu har i ett litet, bärbart instrument lyckats lägga in testfunktioner för såväl etablerade som kommande standarder för optiska transportnät.

MT1000A Network Master pro är tänkt att användas för installation och underhåll av optiska nät i infrastrukturen för mobilnät, fasta transportnät och stadsnät.
MT1000A ger tillsammans med testmodulen  MU100010A alla möjligheter för att i fält testa optiska transportnät (Optical Transport Network, OTN). Den ger stöd för nya ODU0 och ODUflex, liksom Ethernet, Fibre channel och SDH/SONET med hastigheter upp till 10 Gbit/s. Dessutom kan den hantera PDH och DSn-gränssnitt.
Instrumentet kan konfigureras för att hantera dubbelportstest vid alla gränssnitt och hastigheter.
De två portarna kan användas var och en för sig, vilket innebär två instrument i en låda.
Alternativt kan man utföra 2-portstest för att vid service övervaka dubbelriktade trafiklänkar. Detta ger nya möjligheter till att underhålla och optimera existerande nät i drift. Därmed kan operatörer snabbare hitta problem och minska den tid då nätet ”ligger nere”.
MT1000A Network Master Pro är den första kompakta OTN-testare som också ger möjlighet till att testa Ethernet och SDH/Sonet. Detta blir allt viktigare i takt med etableringen av OTN.
– Trafiken via OTN ökar och inom OTN-systemen överförs trafiken via Ethernet eller SDH/Sonet-signalering, säger Jonathan Borrill, marknadsdirektör inom Anritsu EMEA. Därför är det viktigt att de personer som installerar transportnät i fält har tillgång till ett universellt användbart instrument, som MT1000A Network Master Pro, för att kunna testa alla de tekniker som används inom det aktuella nätverket.

 

Comments are closed.