Axis på tåget

Axis Communications nätverkskameror kommer att installeras på tåg i Norge.   Axis partner ESP Group, systemintegratör med fokus på intelligent video övervakning, har fått order på en säkerhetslösning för NSB, norska järnvägen. Inledningsvis omfattas ordern av cirka 3 200 AXIS 209FD-R och AXIS 221 med potential till ytterligare installationer.

Axis nätverkskameror är en del av en lösning på tågen för att förbättra säkerheten för passagerare och personal. Monteringen av kamerorna påbörjas under våren 2008 och förväntas avslutas i mitten av 2010. AXIS 209FD-R kommer att användas för övervakning i vagnarna och AXIS 221 installeras för att få uppsikt framför och bakom tågen.
”De senaste åren har vi sett ett ökat intresse för installationer av nätverksvideoprodukter inom transportsektorn. Axis nätverksvideoprodukter har bland annat installerats i flera krävande miljöer som t.ex. på bussar i Stockholm, tåg i Zürich och i tunnelbanevagnar i Moskva.” säger Ray Mauritsson, VD för Axis Communications.

.. Nätverkskameran AXIS 209FD-R är endast fyra centimeter hög och lätt att montera i innertak och på väggar. Kameran levererar detaljerade bilder så att enskilda personer och objekt av intresse går att identifieras. AXIS 209FD-R är även utrustad med ström via Ethernet (Power over Ethernet) och använder en och samma Ethernet-kabel för både ström och bilder, vilket gör installationen snabb och kostnadseffektiv. AXIS 221 är en kamera som är utrustad med dag- och nattfunktion, vilket innebär att den levererar högkvalitativ video med detaljrikedom under dygnets alla timmar.

Comments are closed.