Axis lanserar kvävefyllda kameror i rostfritt stål

Axis Communications nya nätverkskameror av kupoltyp, med ett kvävetrycksatt hölje av rostfritt stål, är avsedda för övervakning och fjärrstyrd kontroll i marin-, gruv-, olje- och gasmiljöer samt i livsmedels-, läkemedels- och renrumsproduktionsanläggningar. Kamerorna är motståndskraftiga mot korrosiv inverkan från havsvatten och rengöringskemikalier och tål rengöring med högtrycksånga. Trycksatt kväve förhindrar att kondens byggs upp på höljets insida.

Axis Communications har idag lanserat tre kameror för utomhusbruk tillverkade av marinklassat rostfritt stål. Kamerorna har 360° täckningsområde i upplösningar upp till HDTV 1080p-kvalitet, och mycket hög detaljåtergivning tack vare zoomfunktion upp till 36x optisk zoom.
– AXIS Q60-S är mycket hållbara och tillförlitliga vid videoövervakning i krävande miljöer inomhus och utomhus, säger Axis produktchef Erik Frännlid. De här modellerna i rostfritt stål är de senaste tillskotten i vår uppgraderade AXIS Q60 PTZ-kupolserie.”
AXIS Q60-S-kamerorna är tillverkade av SAE 316L-klassat rostfritt stål och har en skyddande kupol av klar nylon, och kan användas i temperaturer från –30 °C till 50 °C. De är godkända enligt standarderna IP66, IP6K9K, NEMA 4X och MIL-STD-810G 509.5, vilket säkerställer skydd mot damm, regn, högtryckstvätt, högtrycksånga, snö, is och saltdimma. Kamerorna levereras med en anslutningskabel med multikontakt, och en medieomvandlingsväxel som medger nätverksanslutning via en vanlig nätverks- eller fiberoptikkabel. Via denna växel kan kamerorna anslutas även till extern larmutrustning via två konfigurerbara in- och utgångar samt till 12 V strömförsörjning.

Comments are closed.