Axis går in på ny marknad

Axis Communication introducerar nu sina första produkter som är specifikt utformade för ”broadcasting. Det handlar om två kameror för direktsänd video över webben med HDTV-upplösning upp till 1080p med 60 bilder per sekund.

De båda PTZ-nätverkskamerorna AXIS V5914 och AXIS V5915 är företagets första produkter för ”broadcasting” och avsedda för en rad olika miljöer och tillämpningar, såsom föreläsningssalar, klassrum, idrottsarenor, väderleksrapporter och trafikinformation. Kamerorna kan bords-, vägg- eller takmonteras och fjärrstyras via webbgränssnittet, vilket möjliggör drift via mobila enheter som läsplattor och smartphones.

AXIS V59-serien har en 30x zoom och HDTV-upplösning på upp till 1080p med upp till 60 bilder per sekund, vilket ger en video som inte hackar även när det förekommer många rörliga objekt. Även om Axis kameror redan idag används för ”broadcasting” är dessa avsedda för videoövervakningsmarknaden med snabb pan och tilt så att de snabbt ska kunna registrera händelser. Axis nya kameror har istället funktioner för en smidig och mjuk pan och tilt.

Kamerorna är utrustade med många portar som uppfyller de flesta krav för professionell (AV) audio- och videobehandling. Dessa inkluderar SMPTE-kompatibel HDTV-strömning med HDMI 1.4-utsignal med audio för anslutning till extern monitor, 3G-SDI-utsignal för 3GB-överföring med 1080p‑upplösning med 60 bilder per sekund med audio, Ethernet port (RJ45), balanserad XLR-3 linje in/mikrofon med 48V fantommatning för audio i stereo, 3,5 mm linje in/linje ut/mikrofon och SD-kortplats för perifer lagring av inspelningar. Kamerorna har ett öppet API som ska ge smidig integrering med andra system, och har stöd för AXIS Streaming Assistant vilket gör att video- och audioströmmar smidigt kan användas av broadcastingprogram såsom Adobe Flash Media Live Encoder, Microsoft Expression Encoder eller Ustream.com samt videokonferens applikationen Microsoft Lync.

AXIS V5914 med HDTV 720p med 50/60 bilder per sekund och AXIS V5915 med HDTV 1080p med 50/60 bildrutor per sekund beräknas vara tillgängliga under Q2 via Axis distributionskanaler till ett rekommenderat försäljningspris av USD 1999/2599.

Comments are closed.