Avtal med amerikanskt medicinteknikbolag

Ett ledande amerikanskt företag inom medicinteknik har tecknat ett tjänsteavtal med Enea till ett värde av 6,9 MSEK (1,1 MUSD). Avtalet är en förlängning som löper under resten av året med en av Eneas kunder sedan länge.

Enea erbjuder konsulttjänster baserade i USA och Rumänien genom sin ’bridged service’ modell och är den leverantör som främst bidrar till kompletta outsourcingtjänster för att utveckla och underhålla nästa generations programvara i kundens infusionspumpar.
Ett team i Rumänien är ansvarig för arkitektur och alla aspekter av utvecklingen och ett team i Nordamerika är ansvariga för projektledning och leverans.
Dessutom tillhandahåller Enea den kvalitetssäkring som krävs av FDA (nödvändig certifiering för den amerikanska marknaden), inklusive utveckling av en hårdvaruplattform som automatiserar infusionssystemet i labbet, utveckling och integration av återanvändbara tester, utveckling av alla testscript som behövs samt genomförande och hantering av automatisk och manuell testning.
– Enea har 15 års erfarenhet av programvaruutveckling för stringenta, processbaserade applikationer som kräver certifiering av FAA och FDA, samt omfattande erfarenhet av offshoring av stora ingenjörsteam, säger Anders Lidbeck, VD och Koncernchef för Enea. Denna affär understryker Eneas förmåga att leverera expertis för utveckling av kritiska system i alla typer av industrier.

Comments are closed.