Aventa får stöd i HTS-satsning

Aventa Technologies tar in strategiska investeringar från Applied Ventures för att stödja företagets teknik för high-temperature superconductors, HTS.

Aventa Technologies, en leverantör av tillverkningsutrustning för marknaden för nya alternativa energikällor såsom högtemperaturs superledare (HTS), meddelar att Applied Ventures, LLC, vilket är riskkapitalbolagsdelen av Applied Materials, har gjort en strategisk investering i sin så kallade serie A-finansiering. Investeringen kommer att användas för att stödja verksamheten för att kommersialisera HTS-utrustning och möta den växande globala efterfrågan på området.

HTS-tekniken utlovas avsevärt förbättra kraftdistributionen genom att möjliggöra "förlustfri" överföring av elkraft över långa avstånd. Flera tillämpningar med HTS-ledare förväntas gå från demonstration till storskaliga projekt inom en snar framtid. Och marknaden finns. Till exempel planerar Kina att spendera 530 miljarder dollar under detta årtionde för att bygga ett starkt och smart elnät, enligt China Greentech Initiative.

– Applied Materials kärnkompetens kommer i hög grad att gynna oss när vi skalar vår teknik, vilket är nyckeln till en kostnadseffektiv högvolymstillverkning av HTS-ledare, säger Piero Sferlazzo, vd och koncernchef för Aventa Technologies. Denna finansiering ger oss kapital för att stärka vår produktlinje och skala tillverkningskapaciteten för att möta våra kunders krav.

– Vi är entusiastiska över Aventas framsteg i en utvecklinskritisk tillverkningsteknik för den framväxande alternativa energisektorn. HTS-tekniken har en enorm potential och vi är glada att denna investering kommer att användas för att göra avancerade grid-lösningar mer överkomliga, säger J. Christopher Moran, vice president och general manager för Applied Ventures i ett pressmeddelande.

Comments are closed.