Autoliv förvärvar delar av Delphi i Europa

Autoliv har av Daimler blivit utsedd till leverantör av säkerhetsprodukterna till småbilsmärket SMART. Dessa produkter levereras idag av Delphi. Autoliv har därför avtalat om att förvärva delar av Delphis europeiska verksamhet inom krockkuddar och bilrattar.

Tidigare i år meddelade Delphi att företaget planerade att dra sig ur bilsäkerhetsbranschen under 2009. Det avtal som nu ingåtts innebär att Autoliv kommer att överta vissa av Delphis produktionslinor för krockkuddar och bilrattar i Europa. Övertagandet kommer att ske stegvis under de kommande månaderna.

– De här nya leveranserna är viktiga för oss för att förstärka vår marknadsställning inom det växande småbilssegmentet. Det är också ett steg i vårt arbete att ytterligare förbättra säkerheten i småbilar och det är naturligtvis alltid positivt att hjälpa en kund som riskerar att stå utan leverantör, säger Autolivs vd och koncernchef Jan Carlson.

Leveranserna till Daimler väntas öka Autolivs försäljning nästa år med ca 15 miljoner euro (eller ca 22 miljoner USD). I november tillkännagav Autoliv att koncernen förvärvar delar av Delphis nordamerikanska verksamheter inom krockkuddar, säkerhetsbälten och bilrattar. Denna verksamhet förväntas bidra med 125 miljoner dollar till Autolivs försäljning under 2010.

Comments are closed.