Åtta nya Internet/mediebolag redo att utmanas hos STING

Nu startar den andra omgången av STINGs nya acceleratorprogram FastForward. Åtta Internetbaserade startupföretag har valts ut bland mer än 100 sökande för att under 20 veckor vässa sina affärsmodeller och kompetenser hos STING.

Under de kommande fyra månaderna skall de nystartade Internetbolagen utmanas i att snabbt testa sina produkter och tjänster mot kund, mäta resultaten och sedan slipa sina erbjudanden och affärsmodeller. FastForward-programmet avslutas med en demodag då entreprenörerna pitchar sina innovationer för investerare och industri- och medierepresentanter.
− Det är åtta fantastiska team vi har fått in, och det ska bli väldigt spännande att se hur deras bolag kan utvecklas under tiden i FastForward och därefter, säger Peo Nilsson, ansvarig för FastForward-programmet. Efterhand som första batchen haft fina framgångar under hösten, har vi sett ett allt större intresse från investerare i både Stockholm och internationellt, och vi har redan fått intresseanmälningar för nästa Demo Day.
FastForward-bolagen verkar inom vitt spridda Internetsegment, från betalningstjänster och utbildning till privat bilddelning. Några av entreprenörerna har framgångsrika karriärer bakom sig, från t ex Avanza, Schibsted, Kinnevik, TV4 och DDB Stockholm. Flera har även bakgrund från andra startups, men bland bolagen finns även nyutexaminerade entreprenörer från Hyper Island.
Bolagen erbjuds gratis kontorsplats hos STING på SUP46 (Start-up People of Sweden) i Stockholm city under programmets gång och får intensivt affärsutvecklingsstöd av STINGs coacher och tillgång till STINGs internationella nätverk av investerare, affärsänglar, industriexperter, och potentiella kunder och partners.
Ansökningsperioden till nästa omgång av FastForward, FFW_03, startar i maj. Mer information om hur man ansöker finns på www.stockholminnovation.com/FFW
FastForward är ett nytt STING-program som samlar Stockholms mest lovande Internetstarturs i 4-månadersbatcher. De utvalda bolagen blir en del av ett unikt ekosystem av andra entreprenörer, affärscoacher, investerare och experter, och ges verktyg och metoder för att snabbare kunna utveckla sina produkter, komma ut på marknaden och nå framgång. Ledord för STING FastForward är hastighet, “fail fast, fail forward”. Mer information: www.stockholminnovation.com/FFW

Comments are closed.