Åtta nya acceleratorbolag

Affärsinkubatorn STING knyter åtta nya Internetstjärnskott till sig i och med höststarten av acceleratorprogrammet STING Accelerate. Propel Capital II investerar 300 000 kronor i varje bolag, en ökning från förra omgången. Propel Capital består av 16 änglar och investerar enbart i STING-bolag.

 

Den femte programomgången av STING Accelerate slog rekord i intresse med hela 160 ansökningar. Efter en utvärdering av affärsmodell, team och potential flyttar åtta av de mest lovande bolagen nu in i STINGs lokaler på Internethubben SUP46, där programmet körs.

– Efter en tuff gallring av höstens sökande har vi valt ut de mest enastående teamen. Hälften har redan lanserat och ett par har redan idag betalande kunder, säger Peo Nilsson, programansvarig affärscoach för STING Accelerate.

Smarta tjänster och produkter inom rekrytering, e-handel och marknadsföring är ett axplock av vad STING Accelerate visar upp under hösten. Bakom startupbolagen finns ett antal serieentreprenörer, flera personer med mångåriga erfarenhet från sina respektive branscher och alumnistudenter från välrenommerade skolor som Handelshögskolan i Stockholm och Karolinska Institutet.

Alla bolag som antas till STING Accelerate under hösten 2015 och våren 2016 får automatiskt en investering på 300 000 kronor från Propel Capital II. Riskkapitalet kommer från 16 välrenommerade svenska affärsänglar, bland andra Carl Palmstierna, Ludvig Linge och Magnus Bergman, som har gått samman för att investera i nystartade Internet/mediabolag.

För bolagen väntar nu 20 veckor av intensiv coachning av STINGs Internetcoacher. Fokus ligger på att genom ”Lean Startup”-metodiken öka utvecklingstakten, och utmana och vässa erbjudandet mot kunder. Den nya batchen får även nära stöd inom kommunikation och rekrytering, samt tillgång till STINGs breda externa nätverk av industriexperter och investerare.

Ett av höstens team är UNjobfinder, en global rekryteringstjänst inom internationellt utvecklingssamarbete. Sedan lanseringen 2014 har de redan idag användare över hela världen och samarbetar med organisationer som UNHCR, UNFPA och Save the Children International.

– Det känns superkul att vi har blivit utvalda! STING har ett väl genomtänkt och beprövat program, och vi hoppas att vi kommer att lära oss mycket genom att dela lärdomar och erfarenheter med de andra bolagen, säger Magnus Bucht, VD för UNjobfinder. Nu har vi höga förväntningar på att springa ännu snabbare, både gällande produktutveckling och hur vi på bästa sätt når ut till våra kunder och användare.

Under programmets gång erbjuder STING-bolagen gratis kontorsplats på Internethubben SUP46 i centrala Stockholm. I januari avslutas programmet med en demodag, där bolagen på ett stängt event får presentera sina affärsidéer för exklusivt inbjudna investerare, potentiella partners och journalister.

Följande åtta startupbolag ingår i höstens omgång av STING Accelerate:

Airinum
Airinum bekämpar en av de största hälsoriskerna i modern tid: luftföroreningar. Genom att utnyttja svensk innovation och design utvecklar företaget nya typer av produkter så att miljontals människor kan skydda sig från sjukdomar relaterade till luftföroreningar. Företagets första produkt är en ny typ av andningsmask för dagligt bruk som med optimalt skydd inte tummar på komfort eller design.

Beatly
Beatly tillhandahåller en marknadsplats för ”influencer marketing” som syftar till att öka närvaron i sociala medier samt förenkla för världens företag att nå ut med sitt budskap på sociala medier. Detta sker snabbt och effektivt med hjälp av dagens mest inflytelserika profiler och med budskap som är direkt integrerade med avsändaren.

Daily Bits Of
Daily Bits Of erbjuder gratis kurser till alla som vill jobba med sin personliga utveckling. Samtliga kurser är gratis, levereras dagligen via email i små portionsförpackade lektioner. Kurserna berör livsstilsämnen och finns inom kategorierna relationer, jobb, mat och hälsa.

Footmall
Footmall är en söktjänst och marknadsplats för skor. Genom att samla alla skor på ett och samma ställe från en rad olika återförsäljare hjälper Footmall konsumenter att spara både tid och pengar. Samtidigt erbjuder Footmall butiker och privatpersoner en unik försäljningskanal online.

Streamience
Streamience har utvecklat en plattform för en helt ny generation av lättanvända tjänster för mobiler, surfplattor och andra digitala skärmar. Plattformen är byggd för smarta strömmande tjänster som återkopplar användardata och förändrar sig efter varje individs behov. Inom kort lanseras den första tjänsten som bygger på denna plattform: Jambaramba.

Karma
Karma är en kunddriven marknadsföringstjänst som hjälper företag att komma i kontakt med deras kunder. Karma gör det enkelt för företag att samla in den data som behövs för att bygga starkare kundrelationer, erbjuda skräddarsydda shoppingupplevelser och mäta effektiviteten av sina kampanjer.

Resrc
Resrc är nätverket för konsult- och bemanningsbranschen. Resrc möjliggör och effektiviserar relationsbyggandet mellan bolag genom att tillhandahålla effektiva nätverksverktyg och skalbara informationslösningar.

UNjobfinder
UNjobfinder är den främsta globala rekryteringstjänsten inom internationellt utvecklingssamarbete. Genom professionellt stöd och innovativa verktyg för rekrytering matchar bolaget jobbsökande med arbetsgivare.

Comments are closed.