Arqiva väljer Net Insight

Arqiva Satellite & Media har valt Net Insight för utbyggnad av deras befintliga Nimbra-baserade medienät.

Arqiva Satellit & Media är ett mediebolag som erbjuder infrastrukturlösningar till den globala TV-marknaden. Företaget tillhandahåller en stor del av infrastrukturen bakom TV, radio, satellit och trådlös kommunikation i Storbritannien samt i Irland, övriga Europa och USA.
Medienätet från Net Insight gör det möjligt för Arqiva att arbeta effektivt via en enda plattform. Med det nya stamnätet kan Arqiva tillhandahålla okomprimerade medietjänster mellan de viktigaste upplänkstationerna för att möta den ständigt ökande efterfrågan på dessa typer av tjänster från sina kunder. Genom utbyggnaden med Net Insight har Arqiva flexibiliteten att erbjuda leverans av ASI, IP, SD-SDI, HD-SDI, 3G-SDI och JPEG2000- komprimerade versioner av SD, HD och 3G SDI från port till port på medienätet och i varje riktning, vare sig det handlar om unicast eller multicast. Genom att uppgradera medienätet förbättrar Arqiva sitt erbjudande av okomprimerade videotjänster.
Leverans skedde under fjärde kvartalet 2012 och nätet kommer att vara operationellt under första kvartalet 2013.
Den nya ordern omfattar en utökning av det ursprungliga Nimbra-nätet som levererats av Net Insight och innefattar nya Nimbra-noder med 160G switchar och 10G trunkar, liksom JPEG2000 videoaccessmoduler. Totalt har Arqiva nu mer än 160 Nimbra-noder installerade över hela Europa och USA.

Comments are closed.