Arnold Schwarzenegger prisar Solelia Greentech

Det svenska företaget Solelia Greentechs solcellsbaserade laddstation för elbilar har valts till en av årets mest innovativa och hållbara lösningar i den globala hållbarhetsguiden Sustainia100. I och med utnämningen är Solelia Greentech också nominerad till hållbarhetspriset Sustainia Award, vars jury leds av förre guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger.

– Grattis till de utvalda Sustainia100-lösningarna säger Arnold Schwarzenegger. De är de verkliga actionhjältarna för hållbarhet. Från Kanada till Kenya till Guatemala till Indien, så visar dessa lösningar att vi kan bygga samhällen som är både miljömässigt och ekonomiskt hållbara idag och för kommande generationer.
Hållbarhetsguiden Sustania100, med säte i Danmark, presenterar årligen de hundra mest innovativa och effektfulla miljölösningarna från hela världen. Bland dem finns Solelia Greentechs solcellslösning för elfordon, som valdes ut för dess positiva sociala, ekonomiska och miljömässiga effekter på lokala samhällen.
– Vi känner oss väldigt hedrande över att vi har blivit utnämnda till att vara med i Sustania100-guiden, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech. Det är lite smått omtumlande och fantastiskt roligt att våra lösningar för att ladda elbilar med helt ren solel nu har nått långt utanför Sverige, säger Carolina Johansson, VD på Solelia Greentech.
Juryn består även av förre norska statsministern Gro Harlem Brundtland, EU-kommissionär Connie Hedegaard med ansvar för klimatfrågor och ordförande för FN:s klimatpanel, IPCC, Dr Rajendra K. Pachauri.
Solelia Greentech är ett svenskt företag som satsar på att bli ledande inom solcellslösningar för elfordon. Med laddstationer och systemet Solbanken laddas bilar runtom i Sverige med ren solenergi. Företaget presenterade redan 2011 Sveriges första solcellsbaserade laddstation för elbilar och blev 2012 utsedd till Climate Solver av Världsnaturfonden, WWF.

Comments are closed.