ARM-baserad plattform för AI

Ultra96, ett ARM-baserat utvecklingskort för AI, är baserat på Zynq UltraScale+ MPSoC och ger utvecklare en miljö för enkel maskininlärning. Kortet är baserat på Linaro 96boards Consumer Edition och är utvecklat av Ultra96 tillsammans med Avnet och Xilinx.

Specifikationerna för 96Boards är öppna och med kortet kan programvaruutvecklare snabba på utvecklingsprocessen för tillämpningar som kräver intensiv bearbetning och höga prestanda inom områden som artificiell intelligens (AI), maskininlärning, virtuell verklighet, IoT och industriell styrning.
– Som utvecklingsdistributör är vårt mål att tillhandahålla den senaste tekniken för designingenjörer så att de kan påskynda designprocessen och snabbare få ut produkterna på marknaden, säger Cliff Ortmeyer, Global Head of Solutions Development för Premier Farnell och Farnell element14. I Ultra96 kombineras Arm-bearbetning med programmerbar logik på ett praktiskt, kostnadseffektivt och expanderbart kort med en stor mängd tänkbar kringutrustning och accelerationsmotorer som hjälper designingenjörer att undvika flaskhalsar i programvaran.
Ultra96 installeras från Delkins industriklassade 16 GB microSD-kort (som följer med Ultra96), laddat med inbyggd Linux. Designingenjörer kan ansluta till Ultra96 med en webbserver genom att använda kortets funktion med en inbyggd trådlös åtkomstpunkt, eller använda det medföljande inbyggda Linux-systemet och skrivbordet Enlightenment via den integrerade Mini DisplayPort-videoutgången.

Comments are closed.