Antalet snabba mobilabonnemang ökar kraftigt

85 procent av världens befolkning kommer att ha tillgång till snabbt mobilt internet 2017. Samtidigt kommer hälften av alla världsmedborgare att ha tillgång till LTE/4G-nätverk, enligt en ny rapport från Ericsson.

 

Fasta- och mobila abonnemang 2008-2017
”Mobile broadband subscriptions” ingår som en delmängd i ”Mobile subscriptions”. ”Mobile-PCs/ tablets” ingår som en delmängd i ”Mobile broadband subscriptions”.

För många människor runt om i världen, kommer mobiltelefonen att vara det enda sättet att komma åt internet. Enligt Ericssons 2:a upplaga av rapporten Traffic and Market Report från den 5 juni. kommer 85 procent av världens befolkning att ha internettäckning via 3G 2017 och det kommer att finnas nära 9 miljarder mobilabonnemang, jämfört med 6 miljarder i slutet av 2011. Utöver denna siffra tillkommer också M2M-abonnemang.

Antalet abonnemang för mobilt bredband kommer samtidigt nå 5 miljarder år 2017, jämfört med 1 miljard i slutet av 2011. I rapporten spår Ericsson också att till 2017 kommer hälften av världens befolkning att ha täckning av LTE/4G-nätverk. Antalet abonnemang för smarttelefoner kommer att vara omkring tre miljarder 2017, en ökning jämfört med 700 miljoner under 2011.

Utveckling drivs på av video, molnbaserade tjänster, internet och maskin-till-maskin (M2M)-anslutningar. Viktiga drivkrafter är nya, prisvärda smarttelefoner och de många nya anslutna prylar som finns på marknaden. Med ett ökat antal abonnemang, utvecklade prylar och 24/7-uppkopplingar, förväntar Ericsson att den globala mobila datatrafiken kommer att 15-faldigas till slutet av 2017. Access till internet kommer ytterligare att driva på utbyggnaden av mobila nätverk. År 2017 kommer häpnadsväckande 85 procent av världens befolkning att kunna ha tillgång till WCDMA/HSPA-nät.

Comments are closed.