Ansiktsigenkänning med liten IR-LED

Lysdioder med infrarött ljus kan användas för ansiktsigenkänning i smarta mobiltelefoner eller klockor.


De minsta biometriska produkterna från Osram har fått beteckningarna SFH 4170S och SFH 4180S. De är tänkta att användas säker ansiktsigenkänning i mobiltelefonen eller den smarta klockan.

De kapslade IR-lysdioderna mäter blott 1,6×1,6×0,85 mm. Trots det lilla formatet tål de 1150 mW vid 1 A  och de levererar 280 mW/sr ljusstyrka. Detta är särskilt viktigt för 2-dimensionell ansiktsigenkänning.


Kapseln i närbild

Identifieringsmetoden fokuserar på tvådimensionella drag i användarens ansikte, till exempel längden på näsryggen, avståndet mellan ögonen eller avståndet från hörn till hörn på munnen. För att på ett tillförlitligt sätt jämföra den bild som lagras i systemet med den aktuella bilden måste den infraröda kameran kunna ta bästa möjliga bilder. Därför är en homogen belysning av ansiktet med en infraröd ljuskälla mycket viktig i denna tillämpning.

Beroende på tillämpning kan kunderna välja mellan versionerna 850 nm (SFH 4170S) eller 940 nm (SFH 4180S): Medan SFH 4170S drar nytta av den mycket höga känsligheten hos sensorerna i detta våglängdsområde, undviker SFH 4180S den ”glödröda” effekt som kan ses av det mänskliga ögat och som inte är önskvärd konsumenttillämpningar

Comments are closed.