Ansiktsidentifiering för fotbollssupportrar

Det kommer snart att bli lättare och smidigare för säsongsbiljettinnehavare hos den belgiska fotbollsklubben RWD Molenbeek att komma in på läktaren i samband med matcherna, tack vare företaget Zetes installationer av ny ansiktsigenkänningsteknologi från Panasonic vid vändkorsen.


Även om projektet fortfarande är i testfasen, kan supportrar som beställer sina säsongsbiljetter på nätet redan nu ladda upp ett ID-foto. Detta foto kommer i realtid att jämföras med bilder som tas av två kameror installerade vid säsongsbiljettinnehavarnas kö vid stadioningången, så att supportrarna kan komma in mycket snabbare. Ett automatiskt vändkors kommer även att installeras i början av 2019.
Åskådare som har glömt sin pappersbiljett kan ändå gå in på arenan utan några problem. De som inte har laddat upp ett foto, eller som har lånat en inträdesbiljett, måste fortfarande passera genom de konventionella vändkorsen och visa upp sin biljett. Systemet installerades av Zetes med hjälp av Panasonics ansiktsigenkänningsteknik.
Ansiktsigenkänningsmjukvaran används endast för ingångskontrollerna, vilket innebär en ytterligare fördel för säsongsbiljettinnehavare.
– Igenkänningssystemets snabba och pålitliga databehandling innebär att vi kan installera ett system för att snabba på incheckningen till stadion, säger Thierry Dailly, ordförande för RWD Molenbeek.
Supportrarnas foton skannas och lagras på en RWDM-server, som inte är ansluten till Internet eller till något annat system. Endast RWDM-auktoriserad personal har tillgång till datainformationen. Data som samlas in av ingångsportens kameror registreras inte, vilket garanterar konfidentialiteten för supportrarna. I detta skede är systemet fortfarande i testfasen och ansiktsigenkänningen är ännu inte fullt fungerande. Installationen av det automatiska vändkorset i början av 2019 kommer att slutföra det planerade programmet.

Comments are closed.