Andra generationens lodpastatryckare från Mydata

Den nya MY600 Jet Printer har 50 procents högre kapacitet än föregångaren MY500, eller 1,1 miljard punkter per timma jämfört med 700 000 punkter per timma.  Mydata visar nu MY600 på mässan för  SMT Hybride Packaging i Nürnberg.

Mydata var pionjär när företaget introducerade pastatryckaren med sin MY500.  Lanseringen innebar också att Mydata gick in i ett helt nytt produktområde.
Nu tar Micronic Mydata AB ett nästa steg med modellen MY600. Den är mäktig att med hög precision placera en miljon punkter av lodpasta per timma.
– Vi kan med denna högpresterande plattform vända oss till kunder som brottas med svårmonterbara komponenter och som tillämpar klassisk teknik för dispensering eller screen-tryck av lodpasta, säger Robert Göthner, senior vice president and general manager. MY600 är upp till tio gånger snabbare än en dispenserare och den skjuter lodpasta med hög precision ”on the fly” vilket det inte är någon annan som klarar av.
Ursprungligen var maskinen tänkt att användas vid prototypframtagning och lågvolymsproduktion. Men behovet av jet-printrar ökar i högvolymstillverkning av exempelvis läsplattor, bilar och smarta mobiltelefoner.  Tack vare att MY600 styrs av programvara kan den överbrygga problem med hastighets och kvalitetsbegränsningar som är fallet med screentryck och traditionell dispensering av lodpasta. Det ger möjlighet till operatörsoberoende tillverkning av serier i alla storlekar, och med hög hastighet. MY600 lämpar sig väl för att ta hand om flexibla substrat, hålrum i kretskort, kapsel-på-kapsel, QFN-kapslar och nya komponenter i ett begränsat processfönster.

 

Comments are closed.