AnaCatum säkrar 10 miljoner

Conor Venture Partners och Almi invest investerar 10 miljoner kronor i Linköpingföretaget AnaCatum. AnaCatum har utvecklat och säljer en plattform som är ett helt nytt koncept för a/d-omvandling.

AnaCatum bildades 2009 och är ett samriskföretag mellan LEAD-alumnnen AnSyn och bolaget CogniCatus, båda sprungna ur verksamheten vid Linköpings Universitet.

– Vi är mycket glada att få in investerare som vill stötta oss både med finansiering och fortsatt byggande av bolaget, säger Emil Hjalmarsson vid AnSyn. Investeringen hjälper oss att öka takten, både vad gäller teknik och marknad. Att AnaCatum redan idag levererar sina IP-lösningar till ett flertal kunder, varav flera tillhör världens största halvledarbolag, är ett bra kvitto på att vår teknologi och metodik fungerar i praktiken och ger oss ett bra utgångsläge inför framtiden.

AnSyn har utvecklat en programvara för konstruktion av integrerad analog elektronik. Genom att kombinera simuleringsmetoder och optimeringsalgoritmer kortas konstruktionstiden, samtidigt som produktionsutfall och prestanda förbättras.

LEAD är en företagsinkubator vid Mjärdevi Science Park i Linköping som stöttar utvecklingen av innovativa, unika och tillväxtorienterade bolag genom en strukturerad process och anpassad coachning. Verksamheten ägs av Linköpings Universitet och finansieras därutöver av Norrköpings respektive Linköpings kommun samt Innovationsbron. I dagsläget stöttar verksamheten 22 bolag.

Comments are closed.