AMOLED allt viktigare för konsumentprodukter

– I takt med att cloud computing blir vanligare växer användningen av AMOLED-displayer. Den tekniken kommer förmodligen att ha störst inverkan på utvecklingen av smarta enheter.


Kinam Kim, CEO för Samsung Display

Kinam Kims tal på Display Week 2013 fokuserade på tre miljöer som driver utvecklingen. Den ena är cloud-miljön, där databearbetning och lagring sprids globalt och där behovet ökar av extremt högupplösta displayer, inklusive ultra HD (3840 x 2160).
Den andra miljön är den för snabba mobila nätverk. Runt 2015 kommer 4G LTE att klara 3 Gbit/s, vilket gör att man kan ladda ner en tvåtimmars UHD-film på runt en halv minut.
– Det ökar behovet av större och bättre displayer i mobila enheter.
Den tredje miljön finns i kommunikationen bland elektroniska enheter. I takt med att användningen av WiFi-nätverk exploderar ser vi att N-screen-eran kommer.
– Det ger ett massivt intresse för displayer med touch-funktion.
Enligt Kinam Kim är det framför allt AMOLED som har potential att klara alla de nya kraven. Ett större färgområde gör att tekniken klarar nästan 100 procent av Adobe RGB-färgskalan. Dessutom ger flexibilitet och genomskinlighet stora fördelar för portabla enheter som kan vara vik- eller rullbara.
Ytterligare en fördel är teknikens möjligheter när det gäller att använda alla våra fem sinnen. Gränssnitt med beröring och ögonföljning är lättare att skapa med AMOLED.
– Vi talar här om en marknad med obegränsade tillväxtmöjligheter och Samsung kommer att spela en ledande roll.

Comments are closed.