AMD slår världsrekord med kommande processor

AMD meddelar att man har uppnått ”The Guinness World Record” avseende den "högsta frekvensen för en datorprocessor" genom att överklocka den kommande 8-core AMD FX stationära processorn till 8,429 GHz.

– Den rekordhöga processorhastighet som finns i AMD FX CPU visar tydligt prestandavinster för den nya AMD Bulldozer multicore-arkitekturen, vilket kommer att ge x86-datorkraft för den här processorn och framtida AMD accelererade enheter (APU) för bearbetning, säger Chris Cloran, corporate vice president och general manager, Client Group vid AMD.

AMD FX-processorn, som kommer att lanseras under det 4:e kvartalet 2011, uppnådde en toppfart på 8,429 GHz och överträffade det tidigare rekordet på 8,308 GHz. Rekordet sattes den 31 augusti, 2011 i Austin, Texas, av "Team AMD FX", en grupp som består av eliten av överklockningsspecialister som arbetar tillsammans med eliten av AMD-tekniker, och som också kommer att namnges i Guinness World Records.

OBS: AMD: s produktgaranti täcker inte skador som orsakas av överklockning. Extrem överklockning med flytande helium och flytande kväve bör endast prövas av professionella överklockare, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Mer information finns  via den här länken .

Comments are closed.