Adlink lanserar ny COM Express-modul

Adlink Technology lanserar nu sin senaste COM Express-produkt döpt till Express-HR. The Express-HR är en COM.0 R2.0 typ 6-modul med en Intel Core i7/i5-processor och har stöd för de senaste digitala grafikgränssnitten för framtida konstruktioner. Den nya modulen är avsedd för medicintekniska-, spel- och militära tillämpningar.

 

Express-HR, med en Intel Core7/i5-processor, stöder Intel Hyper-Threading Technology (4 kärnor, 8 trådar) och upp till 16 GB DDR3 ”dual-channel”-minne vid 1066/1333 MHz med dubbla, stackade SODIMM-socklar. Intels Flexible Display Interface och Direct Media Interface ger höghastighetsanslutning till Mobile Intel QM67 Express-kretsuppsättning. Intels HD Graphics är integrerad på CPU:n och en PCI Express x16-buss är tillgänglig för diskret grafikexpansion eller general purpose PCIe (valfritt konfigurerbart som 2 x8 eller 1 x8 + 2 x4).

Nytt för typ 6-modulen är tre Digital Display Interface (DDI)-portar som stöder HDMI, DVI och DisplayPort-utgångar, utöver äldre VGA och dual-channel 18/24-bitars LVDS-skärmar. Express-HR är särskilt utformad för kunder med krav på hög bearbetnings och grafikprestanda som vill lägga ut (outsource) den centrala logiken i sina system och fokusera på sin kärnkompetens för att minska utvecklingstiden.

Express-HR stöder Gigabit Ethernet, har upp till åtta USB 2.0-portar, två SATA 6 Gbit/s portar och två SATA 3 Gbit/s-portar (RAID 0/1/5/10) samt stöd för SMBus och I2C. Modulen är utrustad med SPI AMI EFI BIOS som stöd för fjärrkonsol, CMOS-backup, hårdvaruövervakning och watchdogtimer.

I Express-HR-releasen ingår även verktyg såsom ett COM Express Type 6 Starter Kit, T6-DDI videoadapterkort, PCIe x16-till-två-x8 adapterkort och ett LPC POST Debug Board.

Comments are closed.