Abletec köper Anaview

Abletec AS utvecklar, som tillverkar och marknadsför kraftaggregat och klass D-förstärkarmoduler, köper nu Anaview AB.

 

Anaview AB har utvecklat tekniker för förstärkare i klass D som man bland annat har licensierat till Alpine, International Rectifier och Mitsubishi Electric.
De två företagen har sedan hösten 2008 haft ett strategiskt samarbete i fråga om industrialisering och marknadsföring av en serie förstärkarmoduler som fått ett gott mottagande på marknaden.
– Beslutet att slå samman företagen spelar en viktig roll för Abletecs framtida utveckling och läger grunden för audiomarknaden – en av de två marknader som företaget skall utvecklas i. Det andra segmentet, industri, kommer fortsatt att vara ett segment som vi skall vidareutveckla, säger Ståle Strømsodd, vd för Abletec.
– Sammanslagningen gör det möjligt att realisera vår unika teknik i takt med utvecklingen av denna marknad. Både jag och mina anställda är mycket nöjda med valet, säger Patrik Boström, entreprenör och ägare av Anaview AB.
Patrik Boström blir nu chefstekniker i Abletec.
Marknaden för klass D-förstärkare har haft en betydande ökning under de senaste åren och kommer fortsättningsvis att vara en av de snabbast växande marknaderna inom audioområdet.
– Vi kan nu demonstrera samma ljudkvalitet som traditionella klass AB-förstärkare ger, säger Ståle Strømsodd.

 

Comments are closed.