Annons

ABB lanserar snabbare billaddare

Från ABB kommer Terra 360, en modulär allt-i-ett-laddare med en maximal uteffekt på 360 kW. Laddaren kan hantera upp till fyra fordon samtidigt med dynamisk eldistribution.

Det innebär att förarna inte behöver vänta om någon annan redan håller på att ladda sin bil. De parkerar bara vid ett annat uttag. Den nya laddaren har en maximal uteffekt på 360 kW och kan ladda en bil helt på max 15 minuter, vilket tillgodoser behoven hos många elbilsförare, oavsett om de behöver snabbladdning eller vill fylla på batteriet medan de är inne och handlar.

– Myndigheter runt om i världen beslutar om regler som gynnar elfordon och laddningsnätverk för att bekämpa klimatförändringarna, så efterfrågan på laddinfrastruktur för elfordon, i synnerhet laddstationer som är snabba, smidiga och enkla att hantera, är större än någonsin, säger Frank Muehlon, chef för ABB:s e-mobilitetsdivision. Terra 360 har laddalternativ som tillgodoser en mängd olika behov och är nyckeln för att tillgodose det behovet och snabba upp anammandet av e-mobilitet globalt.

Terra 360 blir tillgänglig i Europa från slutet av 2021 och i USA, Latinamerika, Asien och Stilla havsområdet under 2022.

Comments are closed.