ABB bygger ut Robotics-fabrik i USA

ABB påbörjar nu utbyggnaden av det befintliga nordamerikanska huvudkontoret och robotfabriken i Auburn Hills i Michigan. Projektet förväntas vara färdigt i november 2023 och innebär en investering på 20 miljoner dollar. Expansionen kommer att leda till 72 nya högkvalificerade jobb inom området och stöttas av ett resultatbaserat stöd från Michigan Business Development Program på 450 000 dollar.

– Vår investering är ett betydande steg för att påskynda ABB Robotics globala ledarskap inom utveckling och tillverkning av banbrytande robotlösningar i USA till den amerikanska marknaden, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics and Discrete Automation.

Utöver de 14 miljarder dollar som ABB redan har investerat i USA sedan 2010 i Robotics huvudkontor och fabrik, kommer den senaste investeringen att gynna kunderna i Amerika, i synnerhet inom tillväxtsektorer som elfordon, hälsovård, paketering och logistik. Expansionen ökar avsevärt fabrikens produktionskapacitet och är ett svar på den ökande efterfrågan på automation. Hela 70 procent av de amerikanska företagen vill föra produktionen närmare hemmaplan, vilket framgår av ABB Robotics undersökning bland 1 610 chefer i USA och Europa i juni 2022.

ABB Robotics öppnade anläggningen 2015 och blev därmed det första globala industrirobotföretaget som satsar fullt ut på en nordamerikansk robotproduktionsanläggning. ABB har redan ungefär 350 medarbetare i Auburn Hills och över 20 000 medarbetare vid över 40 anläggningar runt om i USA.

Närmare 90 procent av de robotar som levereras till kunder i USA, Kanada, Mexiko och Sydamerika kommer inom kort att tillverkas i Auburn Hills. Anläggningen har istället för traditionella fasta monteringslinjer, flexibla, modulära produktions­celler som är sammankopplade digitalt i nätverk, och betjänas av intelligenta, autonoma mobila robotar. AI-drivna robotsystem tar hand om arbetsuppgifter som skruvdragning, montering och materialhantering, så att människor slipper dessa uppgifter och kan ägna sig åt mer motiverande arbetsuppgifter.

Comments are closed.