Abacus stärker med fler agenturer

Toshiba, Enfora och Ezurio är de pusselbitar som man tidigare har efterlyst I satsningen på trådlösteknik fanns ett behov att komplettera med en agentur som kunde ge lösningar för GSM-baserad M2M. Valet föll på det amerikanska företaget Enfora som tillverkar små moduler, med eller utan SIM-korthållare, för 4-bands GSM, GPRS och EDGE. Dessutom har Abacus ett dotterbolag i England som kan förmedla abonnemang.
Modulernas mått är 27×28×2,5 mm. De drar mindre än 2,5 mA och har, mycket tack vare den svaga dollarn, konkurrenskraftiga priser. Modulerna löds fast och ansluts via en 100 bens Molex-kontakt. Enfora tillverkar även kompletta M2M-terminaler.
Ezurio är en tillverkare av moduler för Bluetooth och 2,4 GHz WLAN. Modulerna har samma fotavtryck, 25×35 mm, och anslutningar för att lätt kunna bytas ut i en konstruktion. Modulerna manövreras via UART-gränssnitt. Internt hanteras modulen av en ARM7-processor. WLAN-modulen innehåller TCP/IP-stack, har en säker implementering av WEB och WPA2 och klarar samexistens med Bluetooth.
Bluetoothvarianten har extremt lång räckvidd: 1 km vid fri sikt och 65 mW sändareffekt. Den är kvalificerad enligt Bluetooth version 2.0 Modulen betecknas BISM II PA och bygger på kretsuppsättningen BlueCore 04 från Cambridge Silicon Radio. Modulens fasta programvara innehåller en protokollstack för en rad olika Bluetoothprofiler. Den styrs via AT-kommandon.
Redan från första april började Abacus Sweden distribuera effekthalvledare och mikroprocessorer från Toshiba.
– Det finns anledning att tro att detta fabrikat kommer att utvecklas lika snabbt som Renesas har gjort under det år vi har varit distributör för dem, säger Thomas Säwensten, vd på Abacus i Sverige.
Nu, ett år efter introduktionen, uppgår dess omsättning till flera miljoner kronor. Men Thomas Säwensten betonar att det alltid är svårt att sia om tillväxttakten:
– En införsäljning kan ske snabbt, men kan i vissa fall ta flera år.

<!–[if !supportLineBreakNewLine]–> <!–[endif]–>

Comments are closed.