7 av 10 framtida it-chefer vill arbeta på distans

Tekniska lösningar som gör att man problemfritt kan arbeta på distans. Det kräver 70 procent av framtidens it-chefer av en framtida arbetsgivare. Detta enligt en ny undersökning från TNS Sifo som är gjord på uppdrag av telekombolaget TDC.

Ett nytt beteende bland medarbetare har etablerats där fritiden och personliga angelägenheter vävs in i det som traditionellt varit tid avsatt för arbete, enligt TDC:s och Kairos Futures trendrapport från 2012. Samtidigt är det fler och fler som väljer att jobba utanför arbetsplatsen.
Med bakgrund från detta har TDC gett TNS Sifo uppdrag att undersöka vad it-studenter tycker är viktigt i rollen som it-chef. Bland dessa, framtidens it-chefer, är tekniska lösningar som gör det möjligt att kunna arbeta på distans extremt prioriterat. 7 av 10 it-studenter tycker att det är mycket viktigt. Endast 7 procent ser det som oviktigt.
De allt mer populära videokonferenserna är det tydligaste exemplet på teknik som kan användas vid distansarbete. 21 procent av framtidens IT-chefer tycker att samarbetsverktyg, såsom videokonferenser, till och med är det viktigaste teknikområdet. Bland nuvarande it-chefer är jämförande siffra 16 procent enligt en undersökning gjord av TDC under 2011.
– Drygt vartannat svenskt företag väljer att ersätta många av sina möten på annan ort med videokonferenser, säger Lars Schön, Sales, TDC Sverige. Drivkraften bakom det är att förstås att kunna minska resandet till förmån för kostnadsbesparingar och minskade koldioxidutsläpp. För att inte tala om den personliga friheten videokonferenserna innebär.

Comments are closed.