6LoWPAN-gateway för IoT

RS Components utökar sin portfölj med trådlösa nätverksprodukter för IoT-applikationer. Nytt är en 6LoWPAN Gateway från WEPTECH elektronik.

 

Kortet fungerar som en gränsrouter i ett 6LoWPAN-baserat nätverk och ansluter ett trådlöst IPv6-baserat nätverk till Internet. Kortet underlättar de dirigeringsprocesser som krävs för att integrera ett IPv6-mesh bestående av små trådlösa lågeffektsenheter i det globala IP-nätverket. Det gör det möjligt för användarna att ansluta upp till 32 6LoWPAN-enheter till nätverket.
Förutom IPv6 (bryggläge) använder 6LoWPAN IoT Gateway plug-and-play övergångsmekanismen NAT64 för IPv6-till-IPv4, vilket gör det möjligt att nå IPv4-baserade servrar från vilken 6LoWPAN-nod som helst. Sensordata från radionätverket kan därmed överföras till servrar över hela Internet.
Kortet är baserat på en TI CC2538-komponent, med ARM Cortex-M3-processor, en AES- och SHA-krypteringsmotor, 512 kbyte inbyggt flashminne samt 32 kbyte RAM. Kortet har dual band med två radiogränssnitt: CC2538 MCU integrerar ett 802.15.4-kompatibelt radiogränssnitt på 2.4 GHz bandet och en extra sub-gigahertz sändare/mottagare (TI’s CC1200) som gör det möjligt att använda frekvensbanden 868 och 915 MHz. Internetuppkoppling möjliggörs via den integrerade Ethernetkontroller-kretsen Microchip ENC28J60a. Kortet är försett med USB 2.0 som även fungerar som anslutning av 5 V-strömförsörjning.

Comments are closed.