30 000 röstkanaler i 2U-server

Från Artesyn Embedded Technologies kommer SharpMedia 2U Platform, en carrier-grade-enhet för accelererad mediabearbetning. Plattformen använder digitala signalprocessorer från Octasic, som är skalbara från 4 till 48 enheter över fyra PCI Express-kort, för att bygga upp en motor för röst- och videobearbetning, med stöd av enkla eller dubbla Intel Xeon E5-2600 värddatorer.

 

SharpMedia 2U Platform är avsedd för leverantörer av kommunikationstjänster som vill bearbeta röst och video med hög täthet i sina nätverk med hjälp av en vanlig rackmonterad serverarkitektur. Applikationer som Session Border Controller, media-gateways, Media Resource Function, video- och innehållsoptimering, WebRTC-röst, videokonferenser samt interaktiva röst- och videotjänster kan skalas upp för att uppfylla kundernas ökande krav, samtidigt som effekt- och utrymmeskraven minskas.
– När nätleverantörerna vill klara utmaningen med ökande bandbreddskrav, och samtidigt bibehålla sin medelintäkt per användare (ARPU), krävs en mer effektiv och kostnadsbesparande motor för transkodning på nätet, säger Linsey Miller, marknadsdirektör för serverapplikationer på Artesyn Embedded Technologies. SharpMedia 2U Platform uppfyller dessa motstridiga krav.
En och samma SharpMedia 2U Platform kan ge mer än 30 000 kanaler med vanlig gateway-transkodning av röst (G.711/G.729AB), mer än 20 000 kanaler för trådlös röst /G.711/AMR NB), och över 1 500 kanaler med transkodning av mobil video (MPEG4 CIF/H.234 CIF) eller 24 bryggor för HD-videokonferenser.
Som komplement till SharpMedia 2U Platform erbjuder Artesyn tjänster för systemintegrering, som gör det möjligt att integrera kort, mjukvara och branding från såväl Artesyn som tredje part, som gör det enklare för kunderna att komma igång.

Comments are closed.