25 dollar för att utveckla ARM/FPGA

Cypress hänger på RaspberryPi-framgångarna. För bara 25 dollar kan man få ett utvecklingskit för de nya ARM Cortex-M0-baserade PSoC 4-komponenterna.

 

Cypress försöker hänga på den monumentala framgången med Raspberry Pi. Ett kort med alla nödvändiga komponenter säljs för bara 25 dollar. Det, tillsammans med gratisverktygen i PSoC Creator Integrated Design Environment, innebär att vem som helst kan dra igång en kombinerad ARM/FPGA-konstruktion för ett par hundralappar.

– PSoC 4 ändrar förutsättningarna för många konstruktörer, i och med att komponenten integrerar så mycket på ett chip, säger John Weil, ansvarig för marknadsföringen av PSoC hos Cypress. Kombinationen av analoga funktioner, programmerbar logik och en ARM Cortex-M0-processor ger fantastiska möjligheter att lösa kompletta problem. Och det nya utvecklingskitet gör att man kan komma igång till ett fantastiskt lågt pris. Vi är också mycket nöjda med samarbetet med element14, som ger tillgång till hela deras nät av utvecklare.

PSoC 4 Pioneer Kit finns nu för förbeställning hos elektronikdistributören Premier Farnell. Kortet har anslutningar kompatibla med Arduino Shield och Digilent Pmod, vilket gör det lätt att expandera. På kortet finns också en PSoC 5LP-enhet som fungerar som programmerare och debugger, vilket gör att man kan klara sig utan externa programmerare.
 

Comments are closed.