200 MHz oscilloskop med tillägg

Rohde & Schwarz utökar sin oscilloskopfamilj RTM med en ny modell som specifikt vänder sig till utbildningssektorn. RTM har i utbildningsversionen såväl digitalvoltmeter som frekvensräknare.

Inriktningen på användning inom universitet och andra utbildningssektorer innebär att oscilloskopet kan stänga ned automatiska analysfunktioner som Autoset och QuickMeas, detta för att studenterna skall få tillfälle att lära sig göra beräkningar av sina egna mätresultat. Denna arbetsmod skyddas av ett ”password”. Den finns också att få till oscilloskop i RTM-serien med andra bandbredder.
Bandbredden kan med optionerna RTM‑B200, ‑B201 och ‑B202 uppgraderas till upp till 500 MHz.
Digitalvoltmeter RTM-K32 mäter med tre siffrors noggrannhet oberoende av om oscilloskopet triggas på AC/DC, toppvärde och crest-faktor. En sjusiffrors frekvensmeter har också lagts in i oscilloskopet.
RTM samplar med 5 GSa/s och har ett minnesdjup av 20 MSample.
Andra optioner, än de nämnda, är RTM-K1 till K7 för olika typer av triggning och avkodning av seriella bussar. Med RTM-K15 fås 460 Msample minnesdjup för att kunna analysera mycket långa datasekvenser. RTM-31 är en speciell option för att analysera kraftdata i switchade nätaggregat.

 

Comments are closed.