0,1 graders temperaturnoggrannhet

LTC2983 från Linear Technology är en IC som direkt digitaliserar mätdata från RTDer, termokopplare, termistorer eller yttre dioder och tack vare linjärisering ger 0,1°C noggrannhet och 0,001 °C upplösning.

Ingångsdelen har lågt brus och den fungerar som buffert för att med låg offset driva kretsens 24 bit A/D-omvandlare och som ger nödvändigt stöd och styrning för var och en av de olika sensortyperna.
Alla mätningars digitala värden linjäriseras med data och algoritmer i en intern beräkningsenhet. Kundspecificerade sensorer kan också linjäriseras med hjälp av kundspecificerade koefficienter som programmerats i chipet.
Resultatet anges i °C eller °F.
Till kretsen kan upp till 20 analoga sensorer anslutas.
Till LTC2983 kan man ansluta termokopplare av typerna B, E, J, K, N, S, R och T, 2-, 3- eller 4-tråds RTDer, 2,25 kOhm till 30 kOhms termistorer och temperaturavkännande dioder.
LTC2983 arbetar med sensorer anslutna till jordreferens utan behov av förstärkare, negativ tillsatsspänning eller kretsar för nivåskift. Ett filter undertrycker 50/60 Hz.
Signalerna digitaliseras simultant av tre 24 bit ΣΔ-omvandlare som använder en intern 10 ppm/°C referens.
Automatisk ”cold junction”-kompensering kan genomföras med valfri typ av yttre sensor.
För att se till att resistiva sensorer blir noggranna byter man strömriktning för att eliminera termokopplande effekter i de resistiva sensorerna. Sensorspecifik feldetektering gör användaren varse om kortslutna kretsar, öppna kretsar, övertemperatur, undertemperatur eller om signalen går utanför A/D-omvandlarnas möjliga område.
LTC2983 finns att få för frekvensområdena 0°C till 70°C respektive -40°C till 85°C. den har SPI-gränssnitt.
Kapseln är av typen 7×7 mm LQFP-48.

 

Comments are closed.