Virtuell DVCon Europe nästa vecka

27-28 oktober är det dags för DVCon Europe. Arrangörerna har lagt ner mycket tid och energi på att skapa en fungerande virtuell konferens.


En tur i lobbyn till DVCon Europe

– Konferensen är minst lika omfattande som vanligt, säger Martin Barnasconi, DVCon Global Coordinator. Den har i år hela fyra keynotes, ett stort antal föredrag och en mängd Poster Sessions.

Men det är naturligtvis en stor skillnad mellan att hålla konferensen på normalt sätt och att skapa en virtuell konferens. Inte minst handlar det om möten mellan besökare, utställare och föreläsare där en virtuell konferens lätt kan bli opersonlig.

– Vi har försökt lösa det genom att skapa en virtuell grafisk miljö där man kan promenera runt och träffa andra. Varje besökare kan skapa sin egen avatar som sedan styrs runt ungefär som i ett dataspel. Allt ser ut ungefär som vanligt med olika rum för föreläsningar, ett större utrymme för utställare och Poster Sessions och en lobby där man kan träffas eller vandra mellan olika aktiviteter.

Den virtuella världen är skapad i Mozilla Hubs, ett open source-baserat system för att skapa virtuella mötesplatser. I prototypversionen fungerade väl inte allt helt perfekt, men Martin Barnasconi räknar med att allt skall finnas på plats i tid till konferensens öppnande.

– Ett och annat problem får vi väl räkna med, men deltagarna är ju ändå tekniker. Bland annat skall det bli intressant att se hur arrangemanget med ”kaffemaskiner” där deltagarna kan träffas fungerar. Tanken är att behålla möjligheter till spontana möten.

Konferensens fyra keynotes är:

”The Benefits of Hardware DevOps”, Victoria Mitchell, Vice President, Systems Engineering, Arm Inc

”I like being surrounded by good ideas: Any good ideas we can borrow from the Software world?”, Moshe Zalcberg, Chief Executive Officer, Veriest Solutions

”Hardware-Software Codesign for Automotive Electronics working title”, Dr. Matthias Traub, Head of Architecture & Technologies, Volkswagen

”The Future of Compute: Verification in the era of Heterogeneous Design”, Dr. Mike Mayberry, Chief Technology Officer, Intel Corporation

Länk till konferensens hemsida: https://dvcon-europe.org/

Comments are closed.