Annons

Växer 700 procent i år

FPGA-tillverkaren Achronix räknar med att öka försäljningen med 700 procent och nå 100 miljoner dollar i år. En viktig orsak är företagets FPGA-IP, Speedcore, men också att FPGA-komponenterna i Speedster-serien har tagit fart.

06acronix01
Speedcore ger dramatiskt mycket högre bandbredd mellan huvudprocessor och accelerator

– 2017 är ett genombrottsår av flera anledningar, säger Robert Blake, vd för Achronix. Marknaden har ett stort behov av acceleratorer för allt från autonoma fordon till Big Data, men teknologin utvecklas mycket snabbt och det är nödvändigt att ha flexibilitet också på hårdvarusidan. Genom att bygga in stora FPGA-block i systemkretsen får man både snabbheten och flexibiliteten.
Förutsättningen för att det här skall kunna fungera är förstås att man kan integrera tillräckligt mycket på ett chip. Achronix anpassar idag sina FPGA-block primärt till TSMCs 16 nm-process, även om man också ligger kvar i Intels 22 nm-process.
– De flesta SoC-tillverkarna använder TSMCs 16 nm-process, men vi arbetar också med TSMCs kommande 7 nm-process. Vi kommer att ha IP för 7 nm under slutet av året. I den här typen av system krävs maximal packningstäthet.
Achronix har också tagit fram en ny 2.5D-lösning för stackade chip. Den kallas Speedchip och lanseras under året. Lösningen består av en kapsel med ett bärarchip som sköter anslutningen mellan ett FPGA-chip från Achronix och ett SoC-chip från kunden.
– Lösningen har tillräckligt många anslutningar mellan chipen för att klara de mycket höga datahastigheter som behövs.

Comments are closed.