Utvecklingssatser för utbildning

Farnell element14 hjälper till att skapa nästa generations digitala ingenjörer genom att erbjuda satser och stöd för att hjälpa barn att lära sig grunderna inom kodning.

Företaget erbjuder ett av de största utbuden av utbildningsresurser som riktar sig till framtidens kodare och apputvecklare, med produkter som CodeBug, BBC micro:bit, Raspberry Pi och den nylanserade utbildningssatsen Arduino CTC101.
– Branscher som bygger på den digitala världen har brist på kompetenta kodare, säger Peter Wenzel, Global Head of Software and Single Board Computing på Premier Farnell och Farnell element14. Det har lett till allt fler utbildningsprogram med kodning i läroplanen där barnen lär sig på ett praktiskt sätt, vilket hjälper till att ta itu med de här utmaningarna framöver. På Farnell element14 har vi exklusivt tillverkade kort som BBC micro:bit och CodeBug men också framgångsrika partnerskap med andra leverantörer som Raspberry Pi och BeagleBoard, vilket betyder att vi kan erbjuda ett av marknadens mest omfattande utbud av utbildningskort.
– Fysiska datasystem ger handgripliga lösningar som gör den yngre generationen intresserad av teknik. De får möjlighet att designa och skapa fysiska enheter som de kan använda till vardags och samtidigt lära sig viktiga färdigheter, tillägger Jonathan Smith, utbildningschef på Premier Farnell. Problemlösning och beräkningstänkande är viktiga färdigheter som barnen behöver när de går in i arbetslivet. Det är här de fysiska datasystemen kan underlätta lärandet, som att lära sig att koda med enheter som CodeBug och BBC micro:bit.
Följande produkter är lämpliga för att lära ut kodning i angivna åldrar:

* CodeBug är en liten kodningsenhet för elever över 7 år. CodeBug ser ut som en nyckelpiga och är ett roligt och engagerande sätt att bygga interaktiva enheter. Enheten har 25 LED-lampor, 2 knappar och 6 ”ben” som kan användas för att ansluta krokodilklämmor, banankontakter eller för att sys på tyger.
* BBC micro:bit har utvecklats för att undervisa elever från 11 år. Enheten mäter 4 x 5 cm, finns i ett antal olika färger och är utformad för att vara kul och lätt att använda. Precis som CodeBug passar den för kodning utan förkunskaper om datasystem, men den har fler funktioner som rörelsedetektering, inbyggd kompass och Bluetooth-teknik för att utmana unga kodare när de utvecklar kunskaperna med teknik från vardagen.

Farnell element14 har dessutom nyligen lanserat flera tillägg för BBC micro:bit som gör det ännu roligare att lära sig att koda. Däribland finns mi:node, som är utformad för att lära ungdomar grunderna inom IoT-mekanik, och utvecklingssatsen MBIT-WEARIT, en praktisk micro:bit-låda som är särskilt utformad för att bygga mobilappar och som kan användas med handledsrem, nyckelring eller nyckelband.
I Arduinos breda sortiment av utbildningsprodukter finns utbildningssatsen Arduino CTC101: ett modulärt program med syftet att lära skolelever (13–17 år) grunderna inom programmering, elektronik och mekanik genom en rad lekfulla projekt och lättmonterade experiment.
– Här på Farnell element14 brinner vi för att stödja teknik och elektronik inom utbildning, säger Peter Wenzel. Vi är inte ensamma heller. Världsledande teknikföretag som Microsoft, Google och Samsung arbetar också med att ta itu med en branschomfattande utmaning att ta fram fler elektronikingenjörer genom att skapa innehåll, kurser och plattformar byggda kring de produkter vi tillverkar och säljer. Utöver sortimentet av kort och tillhörande produkter från Farnell element14 finns vägledning och support via onlineresurser i STEM-akademin och den populära element14-communityn som har över 500 000 medlemmar och är det största forumet i sitt slag för teknikintresserade, elever och utvecklare.

Comments are closed.