Utvecklingssats för FPGA-systemkretsar baserade på RISC-V

Den ökade användningen av RISC-V-arkitekturen driver på behovet av en billig, standardiserad utvecklingsplattform som bygger på RISC-V-teknik och utnyttjar olika RISC-V-ekosystem. Från Microchip kommer nu industrins första RISC-V-baserade utvecklingssats för FPGA-systemkretsar baserade på RISC-V.

Microchips utvecklingssats Icicle för PolarFire (SoC) FPGA-kretsar sammanför många olika Mi-V-partners för att påskynda spridningen och den kommersiella användningen av kundkonstruktioner inom en rad olika industrier.

Konstruktörer som vill utnyttja en programmerbar RISC-V-baserad FPGA-systemkrets kan nu börja utveckla och utvärdera det breda nätverket av RISC-V-ekosystemprodukter, exempelvis RTOS, avlusare, kompilatorer, systemmoduler (System On Modules, SOMer) och säkerhetslösningar. Mi-V RISC-Vs partner-ekosystem är en kontinuerligt växande, fullständig svit av verktyg och konstruktionsresurser utvecklade av Microchip och många tredjeparts leverantörer med sikte på att erbjuda fullt stöd för RISC-V-konstruktioner.

– Vi tar bort hindren på marknaden med en billig utvärderingsplattform, säger Bruce Weyer, vice ordförande för Microchips affärsområde för FPGA. Den ger inbyggnadsingenjörer, programvarukonstruktörer och maskinvaruutvecklare möjlighet att implementera konstruktioner som utnyttjar fördelarna med den öppna arkitekturen RISC-V ISA tillsammans med Microchips PolarFire SoC FPGA-kretsar, som har klassens bästa formfaktor, värme- och lågenergi-egenskaper.

– Det är spännande att se ett energisnålt RISC-V-kort för mindre än 500 dollar, säger David Patterson, vice ordförande för RISC-V Internationals styrelse och vinnare av Turing-priset 2017. Microchips Icicle-Sats, med en inbyggd PolarFire SoC, kommer att påskynda framstegen inom RISC-Vs ekosystem av programvara och vara till förmån för tillämpningar som behöver en energisnål, “mid-range” FPGA-systemkrets.

Microchips Icicle-Sats för PolarFire SoC och Mi-V-ekosystem möjliggör PolarFire SoC FPGA-kretsar med:
* RISC-V-processorkomplex från SiFive och inbyggd spår-makro från UltraSoC
* Utvecklingsverktyg från Adacore, Green Hills Software, Mentor Graphics och Wind River
* Kommersiella RTOS-lösningar såsom Nucleus och VxWorks som kompletterar Microchips Linux- och “bare-metal”-lösningar
* “Middleware”-lösningar från DornerWorks, Hex Five, Veridify Security och wolfSSL

* SOM- och konstruktionstjänster från organisationer som exempelvis Antmicro, ARIES Embedded, Digital Core Technologies, Emdalo Technologies, Sundance DSP och Trenz Electronic

Den senaste listan över Mi-V-partners finns på Microchips webbplats för Mi-V partner-ekosystemet.

Icicle-satsen har skapats runt en 250K Logic Element (LE) PolarFire SoC-krets och inkluderar en PCIe-kabel, mikroBUS-uttag, dubbel RJ45-kabel, Micro-USB-kabel, CAN-busskabel, Raspberry Pi-huvud, JTAG-port och gränssnitt för SD-kort, vilket ger utvecklare en fullt utrustad plattform för utveckling.

Comments are closed.