Annons

Tobii passerade en miljard

Kvartals- och årsrapporten för Tobii AB visar att företaget nu gått över den magiska miljardgränsen. Årsomsättningen steg med nio procent till 1,053 miljoner kronor och omsättningen för fjärde kvartalet ökade med sex procent till 306 miljoner.

02tobii02
Exempel på användning av Tobii Pro Glasses 2. Foto Tobii

Men trots bra försäljningsmarginal visar företaget fortfarande röda siffror. Förlusten för helåret uppgick till 67 miljoner kronor (36 miljoner året innan), medan kvartalsförlusten blev 10 miljoner (3 miljoner samma kvartal 2015). Investeringarna i Tobii Tech drog ner resultatet med 207 miljoner på helårsbasis. Ändå visar siffrorna att Tobii har stora framgångar.
– 2016 var ytterligare ett spännande år för oss, säger Henrik Eskilsson, vd för Tobii. Tobii Tech hade stora framgångar på dataspelsområdet, något som märktes tydligt på siffrorna för det fjärde kvartalet. Tillsammans med Huawei tog vi också förra året de första stegen in på marknaden för smarta telefoner. Vi har rett ut rättighetsfrågorna och kan nu öka investeringarna för att arbeta på fler områden med Tobii Tech.
– Vi fortsatte också att investera i marknads- och produktutveckling i Tobii Dynavox och Tobii Pro. Det borgar för fortsatt tillväxt och ökad lönsamhet på lång sikt.
– Om vi justerar för valutaeffekter och engångseffekter ökade gruppens försäljning med tio procent fjärde kvartalet jämfört med samma period 2015. För hela året passerade vi också en miljard i omsättning.

Comments are closed.