Annons

Standardkort med FPGA för 5G

Från Xilinx kommer ett acceleratorkort för distribuerade O-RAN-enheter och virtuella basbandsenheter (vBBUs) i 5G-nätverk. PCIe-kortet T1 Telco Accelerator Card kan på ett dramatiskt sätt minska behovet av CPU-kärnor i ett öppet ekosystem för 5G baserat på virtuella servrar.

O-DU- och vBBU-lösningar ger en öppen och standardiserad plattform för virtualiserade 5G-servrar. T1-kortet är ett litet kort som pluggas in i en serverdator för att ge de realtidsprestanda som krävs för virtualiserade 5G-plattformar. Kortet tar också hand om datorintensiva funktioner som till exempel kanalkodning och -avkodning med hjälp av inbyggda hårda LDPC- och Turbo-codecar. De inbyggda processorerna är fria att utföra andra uppgifter.

T1-kortet är en del av ett komplett ekosystem för 5G som inkluderar både referenskonstruktioner för O-RAN fronthaul och 5G NR lager 1. Acceleratorerna, både hårda och FPGA-baserade gör att prestanda kan öka med upp till 45 gånger för kodning och 23 gånger för avkodning jämfört med en serverdator utan accelerering.

– Trenden mot virtualisering och O-RAN har gett oss möjlighet att vara med i alla delar av 5G-marknaden, säger Dan Mansur, vice president of marketing, Wired and Wireless Group, Xilinx. Vi arbetar tätt tillsammans med våra partners för att skapa ett komplett ekosystem för 5G O-RAN-nätverk.

– Xilinx har stor erfarenhet av acceleratorer och vi ser med stort intresse hur företaget satsar på acceleratorkort för 5G, säger Pasi Toivonen, chef för Edge Computing Platform hos Nokia. Vår konstruktionsgrupp ser fram emot ett fortsatt samarbete på 5G-marknaden.

T1-kortet är baserat på två Zynq UltraSCALE-komponenter.

Comments are closed.