Annons

Siemens köper ADAS-företag

Siemens köper TASS International, ett företag som tillverkar simuleringsmjukvara plus konstruktions- och testtjänster för autonoma fordon. Produkterna från TASS är avsedda att komplettera Siemens eget ADAS-program.
– Fordonsindustrin är ett nyckelområde för Siemens och köpet av TASS International är ett viktigt steg mot att ha en komplett produktportfölj, säger Jan Mrosik, CEO för Siemens Digital Factory Division. TASS International är en välkänd ledare när det gäller integrerad säkerhet och autonom körning, två områden som är allt viktigare för fordonsindustrin.
Simuleringsmjukvaran från TASS International kommer att kombineras med Simcenter-verktygen från Siemens och EDA-lösningarna från Mentor Graphics. Kombinationen är tänkt att bli en helt integrerad lösning för verifiering och validering av ADAS och autonoma system.
Siemens köper 100 procent av aktierna i TASS International och integrerar företaget i sin affärsenhet, PLM Software Business Unit. TASS International har ca 200 anställda och omsätter ca 27 miljoner euro. Affären beräknas vara genomförd i början av september.

Comments are closed.