Annons

Siemens köp av Mentor är klart

Siemens köp av Mentor Graphics är nu klart. Det innebär att Siemens expanderar sin mjukvaruverksamhet kraftigt, med både EDA-verktyg och embeddedmjukvara.

Mentor är nu en del av PLM-enhet (product lifecycle management). Tanken är att kombinera verksamheten från Siemens och verksamheten från Mentor för att bli världens största leverantör av industrimjukvara för produktutveckling, simulering, verifiering, test och produktion.
– EDA-verktygen från Mentor är kritiskt viktiga för vår vision, säger Tony Hemmelgarn, President och CEO för Siemens PLM Software.
Siemens har sedan 2007 investerat ca 10 miljarder dollar i mjukvaruföretag som UGS, LMS, Camstar, Polarion, och CD-adapco. Tillsammans med Mentor kommer hela verksamheten och organisationerna att smältas samman i företagets Digital Enterprise Suite.
– Det hela är en fantastisk möjlighet, både för Mentors anställda och för våra kunder, säger Wally Rhines, CEO för Mentor Graphics. Siemens önskan att fortsätta att utveckla alla Mentors teknologier var en viktig orsak till affären. Vi är stolta att vara en del av en så framgångsrik organisation.

Comments are closed.